Na OŠ Blanca smo danes, 19. 4. 2019, počastili dan Zemlje. Pod okriljem Turistične zveza občine Sevnica, občine Sevnica in KŠTM, nadaljujemo s projektom varovanja narave in ozaveščanja o pomenu le-te, saj smo leta 2015 zasadili lipo.

Na prireditvi, ki jo je povezovala osmošolka Maruša Martinkovič, so naši učenci sodelovali s kulturnim programom. Prvošolca Liam in Patricija sta deklamirala Jabolko rdeče, hej, šestošolci ter otroški pevski zbor so, ob spremljavi Eme Žvar, peli o ptičkih in pomladi, tretješolci so nam predstavili Župančičevo Ciciban in čebela, sedmošolci so ob spremljavi razrednika učitelja Romana zaplesali, osmošolki Ina in Nastja sta pripravili glasbeno točko, Liza Strnad pa je predstavila pesnitev Drevesa so prijatelji.

Sledila je zasaditev sevniške voščenke. Izkop je pripravil gospod hišnik Damjan, gospodu županu Srečku Ocvirku, gospe Annemarie Culetto (predsednici TZOS) in gospodu ravnatelju pa sta se kot predstavnika šolske skupnosti pridružila še devetošolca Žiga in Neja.

Na koncu kulturnega programa je drugošolec Žiga Belinc zaigral na harmoniko slovensko narodno pesem Snoč pa dav.

Sledila je še pogostitev z jabolčnimi dobrotami, ki so jih po dogovoru z gospo učiteljico Olgo pripravile šolske kuharice.

Slovenski pregovor pravi: Kdor je v sredi, ima zlato jabolko v skledi. Naj torej naša jablana uspešno raste, naj polno sadežev nam da, da zdravi in prešerni bomo, kolikor se le da.

Mojca Hojski

Foto: Sabina Košir

(Skupno 1.002 obiskov, današnjih obiskov 1)