V šolskem letu 2018/2019 že trinajstič poteka nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture »Rastem s knjigo OŠ  – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu«, ki ga izvaja Javna agencija za knjigo RS  v sodelovanju s splošnimi knjižnicami, slovenskimi osnovnimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in zamejskimi osnovnimi šolami.

Na obisku sevniške splošnoizobraževalne knjižnice so 7. novembra blanški sedmošolci spoznali delovanje knjižnice v različnih oddelkih, raznovrstnost gradiva in domoznansko zbirko. S pomočjo učnega lista so potovali v svet  virtualne knjižnice in si poiskali željeno gradivo.

V okviru projekta  vsako leto ob koncu obiska splošne knjižnice prejmejo v dar knjigo, s katero odkrivajo vrhunska dela slovenskih avtorjev. Za osnovnošolce je bila letos  izbrana knjiga Avtobus ob treh pisateljice Nataše Konc Lorenzutti,  ki  v predgovoru knjige nagovarja bralce: »Jabolko ne more dozoreti, če mu primanjkuje sonca; človek pa ne, če mu primanjkuje branja.«

 

Nina Grabenšek Kadilnik

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)