Povezava na projekt – KLIK

Letošnje šolsko leto na naši šoli izvajamo interesno dejavnost lego robotika, ki jo obiskujejo učenci od 6. do 8. razreda. Gre za zanimivo in inovativno interesno dejavnost, kjer mladi raziskujejo svet programiranja ter konstruiranja in se pripravljajo na različne izzive, ki jih prinaša Lego First Lego League (FLL) tekmovanje.

Naša ekipa, ki se imenuje RoboBlanca, je zbrala skupaj zagnane mlade ume, ki so pripravljeni raziskovati in se učiti. Prvo leto je za nas čas, ko delamo prve korake v svet programiranja, spoznavamo osnove in se pripravljamo na Lego FLL tekmovanje.

Učenci se že pridno učijo sestavljati različne robote, uporabljati senzorje in motorje, spoznavajo programiranje in ostale zanimive možnosti, ki jih ponuja svet robotike. Ta dejavnost razvija njihove tehnične spretnosti, spodbuja skupinsko delo, inovativno reševanje problemov ter inovativno razmišljanje.

Nekateri učenci svoje znanje in navdušenje nad robotiko že prenašajo na mlajše učence, ki komaj čakajo, da se bodo lahko pridružili naši ekipi.

Za zdaj so učenci navdušeni nad vsakim korakom, ki ga naredijo v svetu lego robotike. Ta interesna dejavnost je odličen primer tega, kako lahko inovativne in praktične dejavnosti obogatijo učni proces ter spodbujajo razvoj učencev.

RoboBlanca ni le ekipa učencev, ampak je simbol navdušenja, truda in sodelovanja. Skupaj ustvarjamo, se učimo in gradimo prihodnost, ki temelji na znanju, inovacijah in skupnem delu.

Povezava na projekt – Klik

 

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov 1)