Za nami je prvi dan dejavnosti v tem šolskem letu, ki smo ga z osmošolci izvedli v Šolskem centru Krško-Sevnica ter Srednji poklicni in strokovni šoli Krško. V zelo dobro organiziranem dopoldnevu smo učenci petih osnovnih šol (OŠ Dolenjske Toplice, Oš Sava Kladnika Sevnica, OŠ Blanca, OŠ Boštanj, OŠ Jurija Dalmatina Krško) spoznavali dejavnosti s področja strojništva, tehnike in računalništva. Šest delavnic je ponujalo različne strokovne vsebine: programiranje mikrobitov, krmiljenje svetlobnih teles, strojništvo, okoljsko delavnico, les kot priložnost ter primerno pričesko in nego las.

 

Nina G. Kadilnik

 

Še nekaj zapisov učencev:

 

Najbolj sta mi bili všeč delavnica, v kateri smo izdelali igračo »figet spinner«, ter tam, kjer smo sestavili svetlobno ruleto.

(Neja)

Na koncu smo si šli ogledat nekaj eksperimentov. Videli smo lahko, kako je to zabavno, pa tudi težko.

(Kristijan)

Po začetnih pozdravih smo se razdelili v skupine, naša se je imenovala Srce. Najbolj mi je bila všeč delavnica, kjer smo izdelovali »spinerje«.

(Ana)

Na podstrešju smo si v fizikalnem laboratoriju ogledali, kako načrtujejo obrambo mesta pred morskimi valovi in kakšno silo imajo različni avtomobili. Najbolj so mi bile všeč tehnične in strojne  vsebine.

(Maj)

 

Najbolj mi je bila všeč strojniška delavnica, v kateri smo idelali »fidget spinnerje«.  Uporabili smo aluminijaste krogce, ležaje, uteži in nalepke.  Všeč mi je bila tudi delavnica, v kateri smo delali z elektrodami.

(Žiga)

Najbolj všeč mi je bila delavnica za podstrešju, kjer smo delali poizkuse in so bili zabavni.    (Sani)

 

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo izdelovali »fidget spinnerje«. Izdelali smo jih enajst. Profesorji in dijaki so bili zelo prijazni in so nam pomagali, ko smo jih potrebovali.

(Gašper)

Najbolj všeč so mi je bilo delo s »spinerji« in mikrobiti.

(Staš)

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)