Včeraj , 8. 4., se je v sevniški kulturni dvorani pod okriljem ZPMS odvijal 32. občinski Otroški parlament na temo Naša poklicna prihodnost. Naša šola je imela letos še posebno vlogo, saj je bila gostiteljica srečanja vseh šol sevniške in radeške občine.  Zastopali so jo trije devetošolci: Žan Žulič, Tajda Peklar in Pia Paulina Pinoza.

Uvodoma je vse prisotne pozdravila koordinatorica projekta Tjaša Rakar, sledil je nagovor naše ravnateljice Ksenije Juh. Sedmerica nastopajočih je srečanje začela s kulturnim programom, v katerem velja še posebej omeniti recitacijo Žane Kočevar, ki je predstavila lastno pesem, in Žanov osemminutni filmček, v katerem je opisal poklic mizarja, ki je tudi njegova izbira za nadaljnje šolanje. Sledile so delavnice v izvedbi ZD Sevnica in ŠC Sevnica  (poklic reševalca s TPO, mizarja in frizerja). Srečanja so se udeležili tudi predsednik ZMPS Krško Vinko Hostar, župan Občine Radeče Tomaž Režun, domačo občino pa je zastopala vodja oddelka za družbene dejavnosti Mojca Sešlar. Vsi so mladim parlamentarcem v svojih govorih namenili nekaj spodbudnih besed.  V  zaključnem in najpomembnejšem delu se je v plenarni debati Pia s svojimi argumenti in replikami  več kot izvrstno odrezala, saj so jo poleg Žanin Cesar iz OŠ Sava Kladnika Sevnica vrstniki in mentorji z volilnimi listki izbrali kot predstavnico regije, ki bo njihove interese zastopala že ta ponedeljek v zadnji fazi letošnjega projekta na nacionalnem Otroškem parlamentu v Ljubljani.

Srečanje smo v zgodnjih popoldanskih urah zaokrožili z odlično pripravljeno pogostitvijo, za kar se najlepše zahvaljujemo organizatorici šolske prehrane Olgi Lužar in kuharicam, prav tako hvala tudi hišniku za vse prevoze.

Bravo, Pia,  in naj se sliši glas mladih Posavk v dvorani Državnega zbora Republike Slovenije!

                                                                                                 mentorica OP

                                                                                                  Nina Grabenšek Kadilnik

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)