LIKOVNA DELAVNICA

Na Osnovni šoli Blanca smo v petek, 21. aprila izvedli zelo uspešno likovno delavnico, namenjeno učencem, ki jim umetnost veliko pomeni. Delavnica je potekala v popoldanskem času, kjer je 20 učencev od 1. do 9. razreda ustvarjalo likovne izdelke.

Na delavnici smo gostili priznanega akademskega slikarja Gregorja Pratnekerja, ki je učence v sodelovanju z učiteljico likovne umetnosti Sabino Košir po uvodnih besedah gospe ravnateljice Ksenije Juh popeljal v svet umetnosti ter jim predstavil svoj pogled na ustvarjanje umetniških del. Učenci so imeli priložnost z njim govoriti in pridobiti dragocene nasvete za nadaljnje ustvarjanje, kar je naredilo njihovo likovno izkušnjo še pristnejšo.

Splošna tema delavnice je bil Sprehod v naravo. Vsak učenec je pri sebi najprej poiskal motiv, ki se mu je porodil ob misli na lepoto in umirjenost narave. Idejni svet je nato prenesel na slikarsko platno z nanosom akrilnih barv. Izpod pisano obarvanih čopičev so nastajali čudoviti izdelki, ki smo jih ob koncu delavnice v učilnici razstavili in pokazali staršem, ki so bili navdušeni in ponosni na delo svojih otrok.

Učiteljici Mateja Strnad in Tina Strnišnik Golob sta ob zaključku delavnice poskrbeli, da so se učenci tudi okrepčali in s sladkim nasmehom zapustili šolske prostore.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, staršem, šolskemu skladu in donatorjem, ki so pomagali pri izvedbi delavnice ter tako omogočili učencem, da so lahko razvijali in izrazili svojo ustvarjalnost na malo drugačen način. Foto utrinke si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Organizatorke delavnice in avtorice fotografij

Sabina Košir, Mateja Strnad in Tina Strnišnik Golob

(Skupno 313 obiskov, današnjih obiskov 1)