Četrtošolci pri pouku naravoslovja in tehnike spoznavajo pot vode od zajetja do pipe ter kanalizacijski sitem, ki vodo vodi nazaj v reke in morja. Podjetje Komunala Sevnica je omogočila in mladim pokazala sisteme, ki izboljšujejo naše okolje in kakovost bivanja v njem. Učenci so izvedeli veliko novega, predvsem pa videli stvari, katere do sedaj vsaj večina od njih še ni. 

 

G. Ivan Robek nas je vodil do črpališča Stilles, kjer smo si ogledali globinske vrtine in vodnjak Stilles. Poučil nas je o pripravi vode, katero po vodovodnih ceveh vodijo do porabnikov. Iz črpališča smo se odpeljali na centralni vodohran Hrasti.

Delovanje čistilne naprave, načine čiščenja odpadnih voda, pomen čiščenja odpadnih voda nam je predstavil g. Stojan Žulič. Ogledali smo si čistilno napravo Sevnica.

Obiskali smo tudi zbirni center za ravnanje z odpadki, kjer nam je ga. Mojca Jazbinšek predstavila sistem ravnanja z odpadki v naši občini in razkazala zbirni center.

 

Zavedamo se, da so zaloge pitne vode v naravi omejene, zato moramo z njo ravnati varčno. Ločevanje odpadkov pa je nujno, saj tako ohranjamo okolje za prihodnje rodove.

Fotografije in zapis: Majda Stopar

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)