V petek, 19.11.2021 je potekal na naši šoli in vrtcu vseslovenski projekt TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK s sloganom “Zajtrk s sadjem-super dan”. Namen projekta je, da na ta dan učencem ponudimo domača živila. S tem krepimo zavest o prednosti lokalno pridelane hrane. Živila, ki sestavljajo tradicionalni zajtrk – med, maslo, kruh, mleko in jabolko, so nam omogočili čebelar Andrej Bobek, kmetija Jazbec, kmetija Cilke Krajnc, Evrosad Krško in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Pomembno je zavedanje naših otrok, da je hrana, ki je bila pridelana in pripravljena v bližini, bolj sveža, bolj hranljiva, polnejšega okusa in brez dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa. Vse te prednosti nam zagotavlja lokalna oziroma slovenska hrana. S tem, ko se odločimo za hrano, ki so jo pridelali in predelali slovenski kmetje ter naša domača kmetijska in živilska podjetja, spodbujamo in povečujemo tudi samooskrbo s hrano in prispevamo k ohranjanju poseljenosti podeželja.