Tretji petek v mesecu novembru je dan slovenske hrane in tudi Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki je bil letos že deseti po vrsti. Učenci in učenke običajno ta zajtrk dobijo v šoli, letos pa žal to ni bilo mogoče, zato so si ga nekateri pripravili doma in nam poslali fotografije ter svoje misli o tradicionalnem zajtrku.

Tradicionalni slovenski zajtrk, Gabrijel, 2. razred

Danes sem si privoščil tradicionalen slovenski zajtrk. Kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Bilo je okusno in zdravo. (Gabrijel, 2.razred)


Tradicionalni slovenski zajtrk, Špela, 3. razred

Zajtrk je zelo pomembna hrana. Pojemo ga zato, da imamo energijo za cel dan.  Jabolko mi je všeč, ker ima veliko vitaminov. (Špela, 3. razred)


Tradicionalni slovenski zajtrk, Ema, 2. razred

Danes smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Na mizi so bila jabolka, med, maslo, mleko in kruh. Zajtrk mi je bil všeč. (Ema, 2.r)


(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)