ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ je letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti.

Promet je eden glavnih virov onesnaževanja zraka, vzrok podnebnih sprememb, telesnih poškodb in tudi smrti. Sprememba navad, povezanih z mobilnostjo, je tako življenjskega pomena. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest in njihovih prebivalcev. Z uporabo javnih koles, avtobusov, vlakov ali souporabo avtomobilov zmanjšaš ogljični odtis, hkrati pa narediš tudi nekaj zase: dokazano je namreč, da so mobilni ljudje srečnejši ljudje.

Naši otroci se dnevno vključujejo v promet, zato je ogrožena tudi njihova varnost. S prometno vzgojo se srečajo že v vrtcu, v šoli pa jih pripravljamo in usposabljamo za samostojno sodelovanje v prometu. 1. in 2. razred sta posvetila največ pozornosti ravno prvim korakom v svet prometa in varnosti naših otrok.

Na OŠ Blanca smo obeležili Evropski teden mobilnosti. Učenci 3., 4. in 5. razreda so se pridružili tudi zaključni prireditvi ETM, ki je bila v Tržišču. Najbolj so se razveselili srečanja z motokrosistom in policistom Timom Gajserjem.

Majda Stopar in učiteljice razrednega pouka

 

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)